2022 model tofaş şahin

Şahin sevenleri heyecanlandıran 2022 model Tofaş Şahin söylentilerinden sonra yeni modelin ne zaman çıkacağı merak konusu olmuştu. Otomobil sektöründe bir efsane olan Tofaş Şahin modelinin yeniden yollara döneceği haberi yıl boyunca dolaşıyordu. 2023 yılına yaklaştığımız günlerde modelin hala çıkmaması sevenlerini ümitsizleştirdi.

Şahin modeli ülkemizde ilk olarak 1988 yılında üretilmeye başlamış ve 2002 yılında üretimi durmuştu. Diğer ülkelerde ise en son 2010 yılında üretildi. 30 yılı aşkın süredir yollarda olan Şahinleri günümüzde bile trafikte görüyoruz. Bir tutku haline gelen Şahin günümüzde halen kullanılıyor, yıllar geçse de unutulmuyor.

Öncesinde çıkan Tofaş Serçe ve Tofaş Doğan tıpkı Şahin gibi efsanevi arabalardan olmuştur. Yine de aralarında en çok tutan ve en çok satılan Şahin modeldir. İkinci el satışı 2022 yılında halen devam ediyor ve rağbet görüyor. Şahin kullanmak araba tutkunları arasında adeta hobi oluyor.

2022 Model Tofaş Şahin Çıkacak mı?

2022 model tofaş şahin ne zaman çıkacak

2022 model Tofaş Şahin hakkında yurt dışında ve ülkemizden yeniden üretileceği söyleniyordu. Hatta arabanın günümüzdeki yeni çıkan otomobiller gibi elektrikli olacağı da söylenenler arasındaydı. Şahin tutkunları bu habere çok sevinmişti ancak maalesef 2022 model Tofaş Şahin yetişmedi. Bu habere üzülen Şahin severler yeni yılda çıkıp çıkmayacağını merak ediyor.

Söylentilere göre Tofaş Şahin modeli ilk olarak Etiyopya’da üretilecekti. Elektrikli ve otomatik vites olacağı söylenen model hakkında halen daha bir girişim olmadı. Yeni model Şahin çok daha dayanıklı, teknolojik, konforlu ve kullanması rahat olacaktı. Günümüz güncel teknolojisine ayak uydurabilecek şekilde tanımlanan Tofaş Şahin modeli için yeniden üretime gitmedi.

Şahin tutkunları yeni yılda çıkmasını ümit ederken markanın henüz konu hakkında açıklaması olmuyor. Tutkunları sıfır Tofaş çıkacak mı diye merak ediyor. Yeni model çıkacak mı belli değil ama Tofaş Şahin modelinin hiçbir zaman unutulmayacağı belli oluyor. Şahin modelleri günden güne eskise ve konforsuz hale gelse de sevenleri vazgeçemiyor.

2022 model tofaş şahin çıkacak mı

Şahin sevenler ne kadar eski olsa da arabalarından vazgeçemiyor. 75 beygir gücündeki Şahin modelinde 1.6 motor gücü bulunuyor. Sedan olarak üretilen arabada bagaj kapasitesi 460 litre ve yakıt kapasitesi 50 litredir. Hızı 160 kilometreye kadar çıkabiliyor.

İlginizi Çekebilir:
Kulaklıktan Ses Gelmiyor

Tofaş Şahin modeli bütün eski arabalarda olduğu gibi fazla sorun çıkarabiliyor. Günümüzde kullanımı zor ve konforsuz bir model olarak biliniyor. Uygun fiyatlı olduğu için tercih edilse de arıza yapma riski yüksek olduğunu unutmamak gerekiyor. Uygun fiyatlı diye aldığınızda sonrasında çok daha fazla masraf çıkarabiliyor. Gittikçe yıllanan Tofaş Şahin modeliyle uzun yol ve yüksek hız yapmak sakıncalı oluyor. Şehir içinde dikkatli hızda kullanmak, bakımlarını aksatmadan yaptırmak gerekiyor.

Yeni TOFAŞ Ne Zaman Gelecek?

Tofaş markası yeni ve yüksek teknolojili otomobilleriyle yola devam ediyor. Bünyesine kattığı markalarla büyüyerek devam eden Tofaş Otomobil Fabrikası; Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo ve Jeep gibi büyük markaları ve yedek parçalarını üretiyor.

Gittikçe büyüyen ve gelişen Tofaş fabrikasından beklenen en büyük adım 2022 model Tofaş Şahin üretmesi oluyor ancak 2022 Tofaş sadece söylentilerde kalacak gibi duruyor. 2022 yılında havada kalan söylentilerden sonra 2023’te Tofaş çıkacak mı sorusu akıllara geliyor. Sıfır 2022 model Tofaş Şahin ile ilgili markadan resmi açıklama geldiğinde sizi bilgilendiriyor olacağız.

Tofaş Türk Malı mı? Hangi Ülkeye Ait?

Otomobil sektöründe büyük paydaya sahip olan Tofaş markası Türk kuruluşudur. 1968 yılında Vehbi Koç tarafından Ankara’da kurulan otomobil fabrikası başarılarıyla devleşmiştir. Günümüzde Bursa fabrikasında yeni model otomobillerin üretimini yapmaya devam etmektedir. Genel merkezi ise İstanbul’dadır. Binlerce çalışanı bulunan Tofaş otomotiv sektöründe ülkemizin önde gelen fabrikasıdır.

Yerli kuruluşlardan olan Tofaş ilk olarak yerli üretim arabalarıyla piyasada tanınmıştır. Şahin, Serçe ve Doğan başta olmak üzere dönemin en çok satan arabalarını üretmiştir. Sonraları İtalyan markası olan Fiat ile ortaklık kurmuştur. Günümüzde ortaklık sonucu Fiat model üretimine devam etmektedir.

2022 model Tofaş Şahin ile ilgili güncellemeler olduğunda yazımızda yer alacaktır. Otomobil inceleme videolarıyla dikkat çeken Doğan Kabak’ın Tofaş model arabayla ilgili videosunu izleyebilirsiniz.

Otomobillerle ilgili diğer yazımız dikkatinizi çekebilir; Lexus LFA Fiyat ve Modeli Hakkında Detaylar

Similar Posts
Latest Posts from Sosyal Prestij

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir