İnternet
Email Nasıl Yazılır, Detaylı Anlatım
Esas olarak e-posta yazmak gayet basit olup, yalnızca genel bir formatın akılda tutulması gerekmektedir. Email Nasıl Yazılır ile ilgili olarak dikkate alınması gereken temel husus iletinin formel veya informel (resmi/gayri resmi) hazırlanması gerektiğini ayırt etmektir. E-posta yazmayla ilgili tüm detayları aşağıdaki açıklamalarımızda bulabilirsiniz. [wp_ad_camp_1]
Email Nasıl Yazılır, E Posta mesajı yazmaya ve göndermeye dair temel bilgiler
- E-posta mesajı hazırlayıp gönderebilmek için en temel husus bir e-posta adresine sahip olmaktır. Eğer bir e-posta adresiniz yoksa, yahoo, hotmail veya gmail gibi servis sağlayıcılardan hemen ücretsiz bir e-posta hesabı edinin.
- E-posta hesabınızda oturumunuzu açtıktan sonra, açılan sayfada “E-posta yaz”, “Yeni” veya “Yeni mesaj yaz” gibi isimleri olabilen butona basarak, e-posta yazmaya yarayacak boş bir mesaj kutusu açılmasını sağlayın. Eğer boş mesaj kutusunun/penceresinin açılmasını sağlayan tuşu bulamadıysanız, e-posta servis sağlayıcınızın yardım menüsünden bilgi edinin.
- Mesajı göndereceğiniz alıcı(lara) ait e-posta adres(ler)ini alıcı satırına doğru bir şekilde yazın.
- Hazırlayacağınız mesajı birden fazla alıcıya göndermek istiyorsanız, genellikle alıcı e-posta adresleri arasında boşluk bırakmanız (space bara basmanız) yeterli olacaktır. Fakat bazı e-posta servisleri farklı alıcı adreslerin arasına virgül veya başka bir noktalama işareti konulmasını gerektirebilir.
- E-posta mesajını göndereceğiniz temel alıcıları e-posta adreslerini alıcı satırlarından en üsttekine yazın. Bu en üstteki alıcı satırına mesajın asıl muhataplarının, mesajın asıl ilgili olduğu kişilerin e-posta adresleri yazılır.
- E-posta alıcı satırlarından ikincisinin başında “Cc” yazmaktadır. Bu alıcı satırına yazacağınız kişilere mesajınızın örneği iletilecektir. Yani göndereceğiniz mesajdan sadece haberdar olmasını istediğiniz, mesajın doğrudan muhatabı olmayan kişiler varsa, söz konusu kişilere ait e-posta adreslerini Cc alıcı satırına yazın.
- Alıcı e-posta adreslerinin yazılabileceği üçüncü satırda “Bcc” ibaresi yer alır. Bu satıra yazacağınız e-posta adreslerine de mesajınız ulaşacaktır, ancak diğer alıcılar Bcc satırına yazılan e-posta adreslerini görmeyeceklerdir. Yani Bcc satırına yazdığınız adreslere de mesajın iletildiği ve Bcc satırındaki e-posta adresleri birinci ve ikinci satırlardaki alıcılardan gizli tutulacaktır.
- Alıcı adresleri ilgili satırlara yazdıktan sonra, “Konu” satırına mesajınızın konusu hakkında açıklayıcı/bilgilendirici bir ifade yazın. Konu satırına yazacağınız ibarenin kısa olması daha doğrudur.
- E-posta mesajınız sıradan/gündelik/arkadaşlar arası bir mesaj olacaksa konu satırına “Ne var ne yok”, “Selam” veya “Yeni cep telefonum” gibi sıradan bir ibare yazabilirsiniz.
- Eğer mesajınızın alıcıları saygı gösterilmesi gereken kişilerse konu satırına ciddi “Sınav soruları hakkında bilgi talebi” veya “Abonelik başvurusu hakkında” gibi resmi ve ciddi ifadeler yazınız.
- E-posta mesajınızın konu satırını boş bırakmanız halinde, mesajın alıcıların “Konu” hanesinde “Konu yok” ifadesini göreceklerdir.
- E-posta mesajınızın metin kısmına geçebilirsiniz. Bu gövde metin kutusu, “Konu” hanesinin altındaki büyük penceredir.
- Metin penceresine yazacağınız ifadeler selamlama ile başlamalı (Sayın Ali Bey, Merhaba Alicim vs.), asıl anlatılacak ifadelerle devam etmeli, kapanış ifadesi (Saygılarımla, Görüşmek üzere vs.) yazılmalı ve en sona gönderici ismi belirtilerek bitirilmelidir.
- Doğası gereği e-posta hızlı bir mesajlaşma aracıdır. Bunun için e-postanızın metin kısmını mümkün olduğunca kısa tutmanız önerilir.
- E-posta mesajınızı yazmayı tamamladıysanız “Gönder” butonuna basarak mesajın alıcılara iletilmesini sağlayın. Mesajınızı göndermeden evvel metni yazım veya dil bilgisi hatası bulunup bulunmadığına ve anlatmak istediklerinizi olması gerektiği gibi ifade edip etmediğinize dair gözden geçirmeniz önerilir. Gönder tuşuna bastıktan sonra mesajınızı geri almanız artık mümkün olmayacak olup, tüm alıcılar artık mesajınızı görebilecektir.Email Nasıl Yazılır konusunda henüz bir mail adresiniz yoksa e mail nasıl açılır yazımızdan detayları öğrenebilirsiniz