Uygulamalar

Twitter Gizli Hesap Görme Yöntemleri

Twitter kullanıcıları, tweet’lerini herkese açık hale getirmeyi seçebilir, böylece herkes onları görebilir. Öte yandan hesaplarını protected yani gizli yapabilirler ve tweetlerini yalnızca onaylı takipçiler görüntüleyebilir. Bazı kurumsal Twitter kullanıcıları tweet’lerini korur, böylece yalnızca yakın iş bağlantıları stratejik veya ticari olarak hassas bilgiler içerebilecek tweet’leri görüntülemek ister. Bu yazımızda Twitter gizli hesap görme işleminin hangi yollarla mümkün olduğunu görmeye çalışacağız. 

Bir Twitter kullanıcısının korumalı tweet’lerine onun izni olmadan erişmenin bir yolu yoktur, bu nedenle korumalı tweet’leri görüntülemek istiyorsanız kullanıcıyı takip etmeniz ve takip isteğinizin onaylanmasını beklemeniz gerekir. Onaylandıktan sonra, kullanıcının korumalı tweetleri, kendi ana sayfanızdaki Twitter akışından veya diğer kullanıcının Twitter ana sayfasından görebileceğiniz normal tweet’ler olarak görüntülenir. Kişi onayı almak istemiyorsanız, diğer bir yöntem o kişinin sizin yazdığınız bir uygulamaya Twitter ile giriş yaparak erişim izni(Twitter API)  vermesinden geçer.

Twitter Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır?

Twitter gizli hesap görme işlemi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Gizli hesaptaki tweetleri görmek için aşağıdaki yöntemleri izleyerek takip edin ve onay bekleyin.

  • Twitter hesabınıza giriş yapın.
  • Ana sayfanızdaki Arama kutusuna görüntülemek istediğiniz korumalı tweetleri olan kişinin adını veya Twitter kullanıcı adını yazın.
  • Arama sonuçları listesinden Twitter kullanıcısının adını tıklayın. Twitter, korumalı hesabı olan kullanıcıların yanında küçük bir asma kilit simgesi görüntüler.
Twitter Gizli Hesap
Twitter Gizli Hesap
  • Kullanıcının profil ekranındaki “Takip Et” düğmesini tıklayın.
  • Kullanıcının takip isteğinizi onaylamasını bekleyin. Diğer kullanıcının Twitter hesabına ne sıklıkta eriştiğine bağlı olarak, bu işlem dakika, saat veya gün sürebilir. Twitter, takip isteğinizi onayladığında ve onayladığında size bir e-posta bildirimi gönderir. Onay aldıktan sonra, tweet’lerini görüntülemek için “Aşağıdaki” listenizdeki kullanıcının adını tıklayın.

İyi bir Yazılım Yazarak Gizli Tweetleri Görme

Twitter API dediğimiz giriş sistemini kullanarak , bir oyun, sosyal medya uygulaması ya da web sitesi geliştirin. Görmek istediğiniz kişi sizin bu yazdığınız programa twitter adresi ile kayıt olursa onun tweetlerini görmek için izin vermek zorunda kalacaktır. Bu şekilde o kişinin Twitter bilgilerinin tümüne API yetkisi ile erişebilirsiniz. Twitter gizli hesap görme hakkındaki yazımızdan sonra Twitter gelişmiş arama yazımıza göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu