Antimalware Service Executable high CPUMemory usage in Windows 10

Windows defender uygulamasına ait bir parça olan antimalware service executable kapatma işlemi merak konusu olmaktadır. Peki bu içerik tam olarak nedir ve neye hizmet etmektedir? Yazımızın devamında inceleyelim:

Antimalware Service Executable Nedir?

Windows defender’in bir parçası olduğunu bildiğimiz uygulamadır. Aynı zamanda Windows defender; Windows içerisinde yer alan entegre bir antivirüs programı olarak hizmet vermektedir. Windows 10 işletim sistemi in yüklenmesinin ardından; içinde dahili olarak Windows defender antivirüs programı bulunur.

Bu uygulama da Windows defender unsurunun arka planda çalışan bir içeriğidir. Dolayısıyla arka planda sürekli çalışmaktadır. Dosya değişimlerini izlemekte ve şüpheli durumlar karşısında uyarı vermektedir. Daha çok program kurulumu yapıldığı esnada ya da dosya indirme sırasında işlemleri takip etmektedir. Virüs varsa anında uyarı sistemi devreye girer.

antimalware service executable win 10

Uygulama için virüs olup olmadığı sıklıkla sorulmaktadır. Antimalware service executable uygulaması bir virüs değildir. Windows’a ait bir bileşendir. Dolayısıyla görev yöneticisinde görüldüğünde virüslerle karıştırılmaması gerekir.

Antimalware Service Executable Aşırı Pil Kullanımı ve Kapatma

Uygulama dahilinde gelen eleştirilerden en belirgin olanı aşırı cpu kullanımı sorunudur. Bu durum mevcut olduğunda uygulamanın dosyaları virüslere karşı taradığı görülebilir. Bilgisayarın kullanılmadığı zamanlarda devreye girerek sistem dosyalarını genel olarak tarar. Aynı zamanda belli aralıklarla otomatik olarak da tarama yapar. Bu durumda görev yöneticisine aşırı cpu kullanımı şeklinde yansır.

Aşırı cpu kullanımının nedenlerinden biri diğeri de uygulamanın zaman zaman güncelleme yüklemesidir. Bu durumda yine aşırı bir kullanım meydana gelecektir. Zira uygulamanın antivirüs program veritabanının güncel bir şekilde kullanması gerekir. Peki uygulamanın kapatılması işlemi nasıl yapılır ve herhangi bir sakıncası var mıdır?

Öncelikle genel olarak hizmet kapatılması önerilmemektedir. Çünkü temel işlevi virüslere karşı bilgisayarı korumaktır. Başka bir antivirüs programı yüklenmeyecekse hizmetin kapanması virüslere karşı korunmasız kalınacağı için sakıncalı olabilir.

İlginizi Çekebilir:
3-D Secure Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Ancak başka bir virüs programı yüklenecekse herhangi bir sakınca bulunmaz. Aynı zamanda farklı bir antivirüs programı yüklemesi nedeniyle de manuel olarak kapatılmazsa bile servis hizmeti otomatik şekilde durdurur.

Antimalware service access table nedir sorusunun cevaplanmasının ardından kapatma işlemleri de kısaca aşağıdaki şekildedir:

  • Windows 10 bilgisayarın arama kısmına Windows defender yazılır ve uygulamaya girilir. Windows defender’e ait güvenlik merkezi kısmına giriş yapılır.
  • Virüs tehdit koruması kısmı ve ayarlarına girilir.
  • Gerçek zamanlı koruma kısmı kapalı konuma getirildikten sonra bulut tabanlı koruma da kapatılır.
  • Güvenlik merkezinden çıkılabilir.

Yukarıdaki adımlar uygulandıktan sonra hizmet kolaylıkla kapatılmış olur. Ancak herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına uygulamayı kapatmadan önce farklı bir antivirüs uygulaması yüklenmesi önerilmektedir. Eğer yüklenmeyecekse uygulamanın kapatılması önerilmez. Zira bilgisayar virüslere karşı savunmasız hale geleceği için tehlikeli olabilir. Uygulama, yukarıdaki adımların neticesinde kısa süre içinde kaldırılır.

Similar Posts
Latest Posts from Sosyal Prestij

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir