0 15

Instagram hesap kapatma işlemi için doğru adrestesiniz. Hesabınızı kalıcı olarak silmek veya dondurmak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Yazımızda ayrıca devre dışı bırakma ve silme işleminin birbirinden nasıl farklı olduğunu göstereceğiz.

Sosyal medyadan sıkıldığınızda, hesabınızda bir problem yaşadığınızda, başka hesap açtığınızda ve benzeri birçok durumda Instagram hesap kapatma işlemine başvurabilirsiniz. Instagram hesap kapatma işleminin detaylarına, hesabı devre dışı bırakma yöntemine ve ikisi arasındaki farklara yazımızda değineceğiz.

Instagram Hesap Kapatma ve Devre Dışı Bırakma Arasındaki Fark

Instagram profilinizi kapatmanın iki farklı yolu vardır ve bunlar arasındaki ayrımı bilmek önemlidir. Hesap kapatma ve devre dışı bırakma bu anlamda farklı işlemlerdir. İki işlemin de detaylarına ve farklarına yazımızda göz atalım.

Birincisi, Instagram hesabınızı geçici bir önlem olarak devre dışı bırakmaktır. Hesabınızı devre dışı bıraktığınızda profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenileriniz gizlenir. Ancak tekrar giriş yaptığınızda, bu bilgilerin tümü yeniden etkinleştirilir.

İkincisi, Instagram hesabınızı silmektir. Bu işlem kalıcı bir önlemdir. Hesabınızı sildiğinizde profiliniz, fotoğraflarınız, videolarınız, yorumlarınız, beğenileriniz ve takipçileriniz kalıcı olarak kaldırılır.

Hesabınızı sildikten sonra aynı kullanıcı adına sahip olduğunuzdan tekrar kaydolamaz veya aynı kullanıcı adını başka bir hesaba ekleyemezsiniz. Silinmiş bir hesabı yeniden etkinleştirmek de mümkün değildir. Kalıcı olarak sil seçeneğine tıkladıktan sonra hiçbir şekilde geri dönüşü olmadığını bilmeniz gerekir.

Hesabınızı silmeyi düşünüyorsanız bunu yapmadan önce çok dikkatli düşünün. İlk önce hesabı devre dışı bırakarak gerçekten ne istediğini görmek için denemenizi öneririz. Devre dışı bıraktığınız hesapları tekrar aktif hale getirmek mümkündür.

Yalnızca geçerli takipçilerin profilinizi görüntüleyebilmesini istiyorsanız, profilinizi gizli olarak ayarlayabileceğinizi de unutmayın. Alternatif olarak, belirli bireylerin profilinizi görüntüleyebilmesini önlemek isterseniz, tek tek kullanıcıları engelleyebilirsiniz.

Instagram Hesabını Geçici Olarak Devre Dışı Bırakma

Instagram hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Sırasıyla adımları takip ederek hesabınızın geçici olarak devre dışı kalmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Hesabınıza bir mobil tarayıcıda veya bilgisayarda oturum açarak giriş yapın. Hesabınızı Instagram uygulaması içinden devre dışı bırakamazsınız.
  2. Sağ üst köşedeki kullanıcı simgesine tıklayın, ardından profil düzenle seçeneğine tıklayın.
  3. Sayfayı aşağı kaydırın, sonra sayfanın sağ alt köşesindeki ‘Hesabımı Geçici Olarak Kapat’ düğmesini tıklayın.
  4. “Hesabınızı neden devre dışı bırakıyorsunuz?” seçeneğinin yanındaki açılır menüye girin ve bir seçenek belirleyin.
  5. İstendiğinde şifrenizi tekrar girin.
  6. “Geçici olarak Hesabı Devre Dışı Bırak” düğmesine tekrar tıklayın, işleminiz tamamlandı.
İlginizi Çekebilir:
Snapchat Yazı Silme Yöntemi

Adımları tamamladıktan sonra Instagram hesabınız geçici olarak devre dışı kalacaktır. Dilediğiniz zaman kullanıcı adınız ve şifrenizi kullanarak hesabınızı tekrar aktif hale getirebilirsiniz.

İşlemin detayları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için ilgili yazımızdan faydalanabilirsiniz; Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

instagram Hesap Kapatma
instagram Hesap Kapatma

Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Silme İşlemi

Hesabınıza tamamen kapatmak istiyorsanız kalıcı olarak silmeniz gerekir. Kalıcı olarak sildiğiniz hesaplara bir daha ulaşamazsınız. Instagram hesap kapatma işlemi için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  1. Hesabınıza bir mobil tarayıcıda veya bilgisayarda oturum açın. Hesabınızı Instagram uygulaması içinden silemezsiniz.
  1. Instagram kalıcı olarak hesap silme linkine tıklayarak hesap kapatma sayfasına gidebilirsiniz.
  1. “Hesabınızı neden sildiniz?” seçeneğinin yanındaki açılır menüye girin ve bir seçenek belirleyin.
  1. İstendiğinde şifrenizi tekrar girin.
  1. “Hesabımı kalıcı olarak sil” düğmesine tıklayın.

Bu adımları bitirdikten sonra hesabınız kalıcı olarak silinir. Kalıcı olarak silme işleminiz bittiğinizde hesabınızda bir daha ulaşamazsınız. Kişiler sizin gönderilerinizi ve diğer verilerinizi görüntüleyemez. Arama kısmında görünmezsiniz.

Similar Posts
Latest Posts from Sosyal Prestij

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir