Sosyal Medya

Facebook Hesap Silme İşlemi

Kullanmak istemediğiniz Facebook hesabınızı kapatmak istiyorsanız yazımızda sizin için Facebook hesap silme işleminden bahsedeceğiz. Kalıcı olarak, geri dönüşü olmayacak şekilde Facebook hesabınızı kapatmak mı istiyorsunuz? Evet bu işlem bazen ciddi bir ihtiyaç ve mecburiyet olabiliyor. Hesabınızı kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

İkili insani ilişkiler, özel hayatımızın gizliliği, sosyal medyanın tat vermeyen bir hal alması, bazen de bozulan iletişim bağlarımız nedenleriyle Face hesap silme işlemi yapmak durumunda kalabilirsiniz. Bu gayet makul ve olağan bir gereksinimdir. Peki nasıl mı yapabilirsiniz? Bunun cevabını da aşağıdaki detaylı açıklamalarda bulabilirsiniz.

Facebook Hesap Silme Linki ve Face Hesap Silme İşlemi

facebook hesap silme işlemi

Facebook hesap silme işlemini aşağıda adım adım anlattık. Eksiksiz şekilde bu adımları izlediğinizde hesabınız kalıcı şekilde silinecektir. Kalıcı olan hesabınızı bir daha açamayacağınızı unutmayın. Facebook hesap silme işlemine başlamadan önce kaybetmek istemediğiniz verilerinizi kaydedebilirsiniz çünkü tüm verileriniz kalıcı olarak silinir.

  • İnternet tarayıcınızda https://www.facebook.com/help/delete_account adresindeki Facebook hesap silme sayfasını açın.
    • Açılan sayfada daha önceden Facebook oturumunuz açılmış değilse oturumunuzu açmanız gerekmektedir. Bu durumda, e-posta adresiniz veya telefon numaranız ile şifrenizi ekrandaki ilgili kısma yazınız.
  • Açılan ekranda görünen Hesabımı Sil butonunu tıklayın. Bu butonu sayfanın ortasında bulunan uyarı metninin altında bulabilirsiniz. Bu butona bastığınızda bir ekranda bir açılır pencere belirecektir.
  • Oturum açma bilgilerinizi ekranda göreceğiniz kutucuklara tekrar yazınız.
  • Ekrandaki güvenlik kodunu ilgili haneye giriniz. Bu kod büyük/küçük harfler ve sayıları içeren karmaşık görüntülü bir kutucuktur. Bu kodu okuyamadıysanız yeni bir kod isteme veya bu kodu sesli olarak öğrenmek için ilgili butonlara basabilirsiniz.
  • Güvenlik kodunu girdikten sonra Tamam’ı tıklayın. Eğer güvenlik kodunu yanlış yazdıysanız, son işlem basamağını baştan tekrar yerine getirmeniz istenecektir. Güvenlik kodunu doğru yazdıysanız, ekranda yeni bir pencere açılacaktır.
  • Hesabınızı silme komutunu onaylama ekranını görüyor olacaksınız. Hesabı kalıcı olarak sil pop-up penceresinin altındaki Tamam butonunu tıklayın.
  • Tamam butonuna basmanızın ardından hesabınız 14 gün boyunca askıya alınacaktır. Yani 14 gün içerisinde hesabınıza giriş yaparsanız hesabınızı tekrar eski haliyle kullanmaya devam edebilirsiniz, yani bu durumda hesap kapatma talebinizi geri çekmiş olursunuz.
  • Bahsedilen 14 günlük süre dolduktan sonra geride hiçbir kalıntı bırakılmamış olur ve hesap tekrar kullanılamaz hale gelir.

Bu adımları tamamladığınızda hesabınız kalıcı olarak silinmiş olacaktır. Artık ne yapsanız da hesabınızı geri açmanız mümkün olmaz. Eğer hesabınızı tamamen kaybetmek istemiyorsanız kalıcı olarak silmek yerine dondurmayı seçin. Bu sayede istediğiniz zaman geri açabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:
instagram Engelleyenler nasıl bulunur?

Facebook Hesabıyla İlgili Diğer Hususlar  

Facebook hesap silme işleminden sonra merak edilen diğer konulara değinelim. Sahte Facebook hesabı, askıya alınan hesap ve Facebook verileri indirme işleminin nasıl yapıldığından bahsedelim. Detaylı işlemler için ilgili yazılarımıza göz atabilirsiniz.

  • Eğer başka bir kişi sizin adınızı kullanarak taklit eden bir Facebook hesabı açmışsa hesabınızdaki Sorun Bildir butonunu tıklayın ve kötü niyetli kullanımı rapor edebilirsiniz. Ayrıca bu işlemi o hesap profiline giderek kapak fotoğrafının altındaki üç nokta şeklindeki butona basıp, Şikayet Et seçeneğine tıklamanız ve izleyen yönergeye göre seçim yapmanız gerekir.  Facebook bu durumu tespit ettikten sonra kötü niyetle açılan hesabı kaldıracaktır.
  • Hesabınızı silmenin yanı sıra askıya alma seçeneğiniz de bulunur. Bu durumda hesabınız görünmez ve başka Facebook hesaplarınca fark edilemez hale gelir.
  • Hesabınızı kalıcı olarak sildikten sonra, önceki silinen hesaba ait e-posta adresi ve telefon numarasıyla yeniden Facebook hesabı açılması mümkün değildir.
  • Hesabınızı 14 günlük sürecin ardından kesin olarak kapattıktan sonra siz yeniden açamasanız da, Facebook kendi veri tabanındaki sizin hesabınızla ilgili verilere ulaşabilir.     
  • Facebook hesabınızdaki verileri, hesabınızı kapatmadan önce kopyalama imkanınız da mevcuttur. Bunun için hesabınızda sırasıyla Ayarlar, Genel seçeneklerini, ardından da Facebook Verilerinin Kopyasını İndir seçeneğini tıklayın.  

Facebook hesabınız hakkında merak ettiklerinize Facebook Yardım kısmından ulaşabilir ve hesabınızla ilgili sorunlara çözüm bulabilirsiniz. Bu kısımda bildirim ayarlarını değiştirmek, giriş sorunlarını gidermek, paylaşımlarınızı yönetmek, Facebook marketplace seçeneklerini kullanmak, gruplar ve sayfalar hakkında işlem yapmak mümkündür. Daha birçok seçenek için ilgili alana gidebilirsiniz.

Facebook hesap silme işleminden sonra Facebook Messenger Silme İşlemi için ilgili yazımıza gidebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu