Nasıl Yapılır

Pasaporta Telefon işletme

Başlıklar

Bu yazımızda sizlere yurtdışından almış olduğunuz bir telefonu, Türkiye’de kullanabilmek için neler yapmanız gerektiğinden kısaca bahsedeceğiz. Pasaporta telefon işletme hakkında tüm detayları öğrenmek için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Pasaporta Telefon işletme, Yurtdışı Telefon Kaydı yapma işlemi

Yurtdışından gelen telefon kaydını yapabilme işlemini sizlere 3 adımda kısaca özetliyoruz. Bu adımları takip ederek kolayca pasaporta telefon işletme işlemini yapmış olursunuz.

      1.Yurtdışına Giriş Çıkış Yapmış Olmak

Öncelikle belirtmek isteriz ki, yurtdışından gelen bir telefonu Türkiye’de kullanabilmek için yurtdışına seyahat etmiş birisinin kimliğine ihtiyacınız vardır. En önemlisi ise seyahat süresi bitip ülkeye dönüş tarihi üzerinden en fazla 120 gün geçmesi gerekmektedir. Kısaca 120 gün dolmamış bir pasaport bulmalısınız.

      2.Vergi Harcı Ödemek

2018 Yılı için 170,70 TL olan bu ücret her yıl değişebilmektedir ve son olarak 1500 TL’ye çıkarılmıştır. IMEI numarası üzerinden, vergi dairesine giderek ya da birçok banka şubesinden gerçekleştirebilirsiniz. Ama bizim tavsiye ettiğimiz Gelir İdaresi sitesine tıklayın giriş yapın ve Harç borcu Ödeme sayfasından,Yolcu beraberinde getirelen harç borcunu seçin ve aşağıdaki ekranda gösterilen bilgileri doldurarak Kredi Kartı ile kolayca ödeyin. Burada kayıt ettireceğiniz telefonun imei numarasını lütfen doğru giriniz. IMEI numarasını *#06# şeklinde tuşlayarak bulabilirsiniz.

Pasaporta Telefon işletme
Pasaporta Telefon işletme

        3. E-Devlet Üzerinden IMEI kaydı yaptırmak

Son aşamaya geldiniz, artık telefonunuzu rahatça kullanmaya bir adım kaldı. Şimdi yurtdışına giriş yapmış kişinin e-Devlet hesabı üzerinden imei numarasını sisteme kayıt yapmalısınız. E-devlet sistemine giriş yapın ve ardından Bilgi Teknolojileri ve iletişim kurumu IMEI kaydet seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada gerekli bilgileri girdiğiniz zaman telefonunuzu kaydetmiş olacaksınız.

E-Devlet Üzerinden IMEI kaydı
E-Devlet Üzerinden IMEI kaydı

Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Başlıklar ve Sıkça Sorulan Sorulan Sorular

Aşağıda sizlere maddeler halinde birkaç sorudan bahsedeceğiz. Sizlerin de aklına takılan olursa aşağıda yorum yapmaktan çekinmeyin!

  • Gürcistan , Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs giriş çıkış pasaport ve kimlikler telefon kaydettirmek için yeterlidir.
  • 170 lira vermek istemeyen bazı kişiler kayıtlı eski telefon imeilerini yeni telefonlara kaydetmekteler: Bunun nasıl yapıldığı hakkında detayları okumak için tıklayın! 
  • İmei numarasını değiştirerek yapılan sahte geçici işlemler 1-2 seneye kalmaz farkedilmekte ve telefon aramalara kapatılmaktadır.
  • Tüm kayıt işlemleri boyunca lütfen imei numarasını doğru giriniz.
  • Her bir TC vatandaşı kendi üzerine sadece 2 yılda bir telefon işletebilir. Örneğin 2018 de yaparsanız birdaha 2020 yılında aynı işlemi yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu