Google hesap adımı ve şifremi unuttum telefonumu açamıyorum diyorsanız izleyebileceğiniz bir kaç yolu aşağıda anlatmaya çalışacağız Android telefonlar genellikle bir PIN, desen veya tam şifre talep ederek cihazınızı güvence altına alır. Kilidini açma kodunu unuttuğunuzda, telefonunuz işe yaramaz. Google, güvenliği sıktıracağından, Android’in modern sürümlerinde bu zorlaşıyor. Ancak, Google hesabınızın kullanıcı adını ve şifresini hatırladığınız sürece, telefonunuzu tekrar kullanılabilir duruma getirmenin bir yolu vardır. Fakat google hesap adımı ve şifremi unuttum telefonumu açamıyorum diyorsanız izleyebileceğiniz bir kaç yolu aşağıda anlatmaya çalışacağız.
Android, önceden PIN veya şifrenizi atlamak için bir yol buluyordu, ancak bu özellik Android 5.0’dan kaldırıldı. Ne yazık ki bu, deseninizi, PIN’inizi veya şifrenizi sıfırlamak ve telefonunuza veya tabletinize erişmek için dahili bir yol bulunmadığı anlamına gelir. Bu, verilerinize ek koruma sağlamanıza yardımcı olur.
Google Hesap Adımı ve Şifremi Unuttum Telefonumu Açamıyorum
Google hesap adımı ve şifremi unuttum telefonumu açamıyorum diyorsanız aşağıdaki yöntemleri izleyebilirsiniz. Google hesap adımı ve şifremi unuttum sorununun olası çözümlerini derledik.
Üretici Firma Yoluyla Kilidi Açma
Samsung cihazlarında cihaza bir Samsung hesabı ile giriş yapmışsanız, Samsung Find My Mobile web sitesine gidebilir, aynı Samsung hesabıyla giriş yapabilir ve uzaktan kumandanın “Ekranımın kilidini aç” seçeneğini kullanabilir cihazınızın kilit ekranını kaldırabilirisniz. Diğer üreticilerde, kaydolduysanız bir cihaz izleme web sitesine benzer özellikleri sunabilir, araştırmanız gerekir.
Bununla birlikte, daha önce samsung kaydı yapmadıysanız cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamadan kurtarmayı yüklemek mümkün olmayacaktır.
Fabrika ayarlarına Geri Dönme
Yukarıdaki numaralardan birini kullanarak cihazı sıfırlamak için kolay seçeneğinizin bulunmadığını varsayarsak, muhtemelen cihazınızda depolanan verilerden vazgeçmelisiniz. Cihazınızı tekrar kullanılabilir bir duruma getirmek ilk hedefiniz olmalıdır, ancak bunun için fabrika ayarlarına dönülmesi gerekir. Bu da cihazın içindekilerin silinmesi ve sıfırdan tekrar kurulmasını gerektirmektedir.
Modern bir Android cihazındaki çoğu veri sadece çevrimiçi senkronize edilmesi gerektiğinden, bu kadar kötü değildir. Aynı Google hesabı ile giriş yapın; e-postalarınıza, kişilerinize, uygulamalarınıza ve pratik olarak diğer her şeye erişebilirsiniz. Ardından yeni bir kilit açma kodu oluşturabilirsiniz.
İLGİLİ MAKALE
Eski verileri Geri Yükleme için Google kullanıcı adımı da unuttum diyorsanız
Eski verileri Geri Yükleme için Google Şifremi unuttum diyorsanız
NOT : Cihazınızda çıkarılabilir bir SD kart varsa, fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce muhtemelen SD kartını çıkarmak istersiniz; burada saklanan dosyaların üzerine yazılmamasını sağlamak için. Muhtemelen Android cihazınızı kapatmak, SD kartını çıkarmak ve ardından devam etmek en iyisidir.
Cihazınızda Google’ın Android Cihaz Yöneticisi etkinse Şifreyi Kaldırma Yöntemi
Cihazınızda Google’ın Android Cihaz Yöneticisi etkinse, Android Cihaz Yöneticisi web sitesini ziyaret edebilir ve o Android cihazında kullandığınız Google hesabıyla giriş yapabilirsiniz. Kilitlendiğiniz cihazı seçin ve uzaktan silmek için “Sil” i seçin. Ardından sıfırdan kurabilirsiniz – kilit kodu silinir, ancak cihaz da silinir.
Android Cihaz Yöneticisi’ndeki “Kilit” seçeneğinin, yalnızca telefonunuzda veya tabletinizde halihazırda bir kilit açma kodu yoksa yeni bir kilit kodu belirlemenize izin vereceğini unutmayın; bu nedenle mevcut bir kilit kodunu kaldırmak için kullanılamaz.
Başka bir uzak telefon veya tablet takip hizmetini etkinleştirdiyseniz, cihazınızı uzaktan silmek için muhtemelen web sitesini de kullanabilirsiniz.
Android Cihaz Yöntecisi Etkin Değilse Telefon Nasıl Fabirka Ayarlarına Getirilir?
Google’ın Android Cihaz Yöneticisini telefonunuzda veya tabletinizde etkinleştirmediyseniz, sorun değil. Telefonunuzun veya tabletinizi kilidini açamasanız bile fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.
Bunu yapmanın tam şekli farklı telefonlarda ve tabletlerde farklıdır. Cihazınızın sistem kurtarma menüsünden ön yükleme yapmanız ve oradan silinmesi gerekecek. Bunu yapmak için, doğru düğmeleri basılı tutarken cihazı kapatmanız ve açmanız gerekir.