internet performansi nasil artar scaled 1

Son yıllarda teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği internet etkeni, pek çok kişinin hayatını kolaylaştırmakta ve artık vazgeçilmez bir öğe haline gelmektedir. Gerek iş yerinde gerek evde çok sayıda farklı alanda etkinliği kabul edilen internet alanında zaman zaman sorunlar yaşanabilmektedir. İnternet bağlantısı kopabilmektedir. Peki internet bağlantısı yok hatası hangi durumlarda meydana gelmektedir? Çözüm yolları nasıl olmaktadır? Yazımızın devamında inceliyor olacağız.

İnternet Bağlantısı Sorunu Çözümü

İnternete akıllı cihaz üründen erişilemiyorsa ve hata veriyorsa internet bağlantısı kötü olabilir. Bunun yanı sıra farklı sorunlar da bu problemi meydana getirebilir. Kötü bir bağlantının olduğu çeşitli şekillerde anlaşılabilir. Örneğin indirme süreçleri başlamayabilir ya da zaman aşımına uğrar. Google Play gibi uygulamalar yükleniyor aşamasında kalır ve ilerlemez.

internet altyapiniz evinizin degerini belirliyor 1

Yine tarayıcıda internet sayfalarının yüklenmediği durumlarda akla bağlantının yeterli olmadığı sorusu gelebilir. Bunun dışında Android cihazlar üzerinden genel olarak bazı sorunları giderebilmek mümkün. İnternet bağlantısı sorunu çözümü için uygulanabilecek birkaç temel adım şu şekildedir:

  • Şu anda internet bağlantısı yok tarzında şikayetlerde uygulanabilecek adımların ilki mevcut cihazın yeniden başlatılması önerisidir. Her sorunda işe yaramasa da pek çok internet bağlantısı sıkıntısında faydalıdır.
  • Yeniden başlama uygulamasının işe yaramadığı durumlarda; hücresel veri ve kablosuz arasında geçiş yapılabilir. Bunun için ayarlar uygulamasına gidilerek bağlantılar ya da kablosuz ayarlar kısmına tıklanır.
  • Daha sonra kablosuz bağlantı kapatılarak hücresel veri bölüm açılır ve bir değişiklik olup olmadığı kontrol edilir.
  • Herhangi bir değişiklik olmadığı durumda hücresel veri kapatılarak kablosuz bağlantı tekrar açılır ve yine kontrol yapılır.

Bunun yanı sıra bazı sorunlarda da wi-fi bağlıdır ancak internet görünmez. Bu durumun sebebi de genelde kablosuz yönlendirici ya da cihazdan kaynaklı olarak ifade edilebilir. Öncelikle ilk yapılması gereken farklı bir cihazı aynı ağ üzerinden bağlayarak kaynağın cihazdan olup olmadığının anlaşılmasıdır. Diğer cihazlar üzerinden de internete bağlanamadığı takdirde wi-fi bağlantısında yaşanan bir sorun olduğu düşünülebilir.

İlginizi Çekebilir:
Google Hesap Şifre Değiştirme İşlemi

Sorunun çözümü aşamasında ilk yapılması gereken modemin ya da yönlendiricinin kontrol edilmesi gerektiğidir. Aynı ağa bağlı farklı cihazlar üzerinden erişim gerçekleştirilemiyorsa sorun muhtemelen yönlendiriciden kaynaklıdır. Örneğin ADSL kablosunun yönlendiriciye doğru bağlanıp bağlanmadığını kontrol edilebilir. Aynı zamanda cihazda fiziksel bir sorun olup olmadığı da kontrol edilmelidir.

Ağ bağlantısı var internet yok sorununun çözümü için bir diğer uygulama da modem ya da yönlendirici ışıklarının kontrol edilmesidir. Öncelikle mevcut yönlendirici açıldığında tüm ışıkların yeşil olması gerekmektedir. Genel olarak yönlendiricide olması gereken ışık sayısı 3 tanedir. Aynı zamanda internet ışığı titremeli ve ardından sabit olmalıdır.

Wi-fi gösterge ışığı ise önce yanıp sönerek sonra sabitlenerek işlem yapmalıdır. Bunlardan herhangi birisinin çalışmaması ya da yeşil yerine kırmızı yanması durumunda kabloların kontrol edilmesi gerekir. Sorun devam ederse teknik servise başvurmak gerekir.

Similar Posts
Latest Posts from Sosyal Prestij

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir