Mobil Dünya

Google Play Hizmetleri Güncelleme İşlemi

Tıpkı telefonunuzda bulunan diğer uygulamalar gibi, Google Play uygulaması da her an güncellenmelidir. Bu, Google’ın dijital mağazasına yeni özellikler, kod geliştirmeleri ve görsel değişiklikler yapması halinde sizlere yansıması için gereklidir. Mevcut bir güncelleme varsa Google Play uygulamasını kontrol etmenize ve google play hizmetleri güncelleme işlemi yapmanıza yardımcı olmaya çalışacağız.

Google Play Hizmetleri Güncellemesi Nasıl Yapılır?

  1. Telefonunuzun kilidini açın, ana ekranınız veya uygulama çekmeceniz arasında hızlıca gezinin ve Google Play uygulamasını bulun. Üzerinde renkli bir logolu küçük alışveriş çantası var. Uygulamayı açın.
  2. Şimdi, güncellemeyi denediğimiz uygulamada olduğunuza göre, cihazınızın ekranında soldan sağa doğru hızlıca kaydırın. Kaydırma menüsü görünecektir. Alternatif olarak, uygulamanın arama çubuğundaki “Google Play “‘in solundaki slayt menüsü özel butonuna basabilirsiniz.
  3. Aşağı kaydırın ve Ayarlar’ı bulun. Bunu seçin.
google play hizmetleri güncelleme
google play hizmetleri güncelleme
  1. Hakkında bölümüne gelene kadar ayarlar ekranının altına gidin. Cihazınızdaki Play Store sürümünü burada göreceksiniz. Güncellenmiş olup olmadığını kontrol etmek için Play Store sürümünde herhangi bir yere hafifçe dokunun.
google play hizmetleri güncelleme
google play hizmetleri güncelleme
  1. Güncelleme yapılmazsa, Google Play uygulaması size “Google Play Store’un güncelliğini” bildirir. Ancak, indirilecek bir güncelleme varsa derhal başlayacaktır.
google play hizmetleri güncelleme
google play hizmetleri güncelleme

Bütün bu adımları atmak, Android’i çalıştıran telefonunuzda veya tabletinizde Google Play uygulamasında Play Store’un en son sürümünü içeriyor olmasını sağlayacaktır. Bunun dışında Play Store uygulaması açılmıyorsa ilgili yazımıza gidebilirsiniz.

Google Play Store oldukça iyi güncelleniyor, bu harika bir haber. Siz güncellemeleri takip ediyorsanız sürekli güncellenmesi güzel değil, haftalık sürebilir ya da bazı insanlar daha uzun süre en son versiyonu elde edebilir. Temel işlevsellik asla değişmez; bu nedenle eski bir sürümde sıkışmış olmak o kadar da kötü değildir. Bununla birlikte, cihazınızda en yeni ve en büyük Google Play Store’u kullanmak ister. Bu yüzden Güncelleme işleminizin başarıyla tamamlandığını umut ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu