İnternet

Gmail Hesap Silme Linki, Gmail Hesap Kapatma İşlemi

Gmail Google’un sağladığı en büyük hizmetlerden birisidir. Birden fazla Gmail hesabınız olabilir ve yönetilmesinin zor olduğunu düşünebilirsiniz. Bu yazıda bu yada başka sebepten dolayı Gmail hesabını kapatmak isteyen kullanıcılar için kolay bir rehber sunacağız. Direk Gmail hesap silme linki üzerinden ya da Google hesabınız üzerinden silme işlemini yapabilirsiniz.

[wp_ad_camp_1]

Gmail Hesap Silme Linki

Hızlıca kapama yapmak için;

  • Ardından Giriş yapıp “Google hesabını ve verileri sil” seçeneğini tıklayın ve şifrenizi tekrar girin.
  • Hepsi bu kadar !

Gmail Hesap Silme İşlemi

Gmail hesap silme işlemi ile birlikte aslında Google hesabınızı silmiş olursunuz. Bu nedenle Google’ın sağladığı tüm servisleri de iptal etmiş olursunuz. Drive , Photos ve birçok hizmet sizler için ulaşılamaz olacaktır. Yine de silmeye kesin karar verdiyseniz Gmail hesap silme için yapmanız gerenleri detaylıca aktaralım;

  • Ardından “Hesabınızı ve hizmetlerinizi silme” butonuna tıklayın.
Gmail Hesap Silme
Gmail Hesap Silme
  • Şimdi yeniden Gmail şifrenizi girmeniz istenecektir
  • Birden fazla Gmail hesabınız var ise, silmek istediğiniz hesabı seçiniz.
  • Tüm Google hesabınızı veya ürünleri sil seçeneğini de seçerek (arama geçmişi, Google Dokümanlar, AdWords ve AdSense gibi diğer Google hizmetleri dahil) tüm verileri silebilirsiniz.
  • Açılan ekranda verileri yedekle seçeneği ya da geçmiş mail , youtube ve diğer hizmetleri silme seçeneği gösterilecektir.
Gmail Hesap Silme
Gmail Hesap Silme
  • Dilerseniz öncesinde yedekleme yaparak maillerinizi ya da vidyolarınızı saklayabilirsiniz.
  • Gmail sizlerden ikincil bir adres soracaktır. Gmail hesabınızı kapatabilmeniz için erişiminiz olan bir adres sunmanız gereklidir. Çünkü o maile doğrulama linki gönderecektir.
  • Linke tıklayarak Hesabımı kalıcı olarak silmek istiyorum tıklayın ve unutmayın ki bu işlemin geri dönüşü yoktur.
İlginizi Çekebilir:
Usb Den Format Atma Nasıl Olur

Not: E-posta programınızdaki Gmail’e erişmek için IMAP kullandıysanız, yalnızca yerel klasöre kopyalanan mesajlar tutulacaktır; sunucu üzerindeki e-postalar ve silinen Gmail hesabıyla senkronize edilen klasörler silinir.

Sonuç:

Gmail hesabınızı kapatarak , Google hesabınızı da kapatmış olduğunuzdan dolayı, kaybedeceğiniz birçok Google servisini göz önünde bulundurun. Kapattıktan sonra kişiler eski hesabınıza mail gönderirse, iletilemedi gönderisi alacaklardır. Aklınıza takılan olursa yorumlarda bizlere sormayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu