Anasayfa

Mouse Olmadan Oynanabilen Oyunlar | 10 Oyun

Başlıklar

Mouse olmadan sadece klavye ile oynanabilen oyunlar sayesinde klavyedeki tuşları kullanarak oyununuza rahat şekilde devam edebilirsiniz. Mouse donanımınız yoksa veya oyun sırasında mouse kullanmak istemiyorsanız sadece klavye ile oynanabilen oyunlardan faydalanabilirsiniz. Oyunda yapmanız gereken işlemler klavye tuşlarına atanır ve tuşlar ile kontrol sağlanır. Oyuna göre kullanmanız gereken klavye tuş takımları değişiklik gösterir. Bazı oyunlarda mouse kullanılmasına rağmen mouse görevini tuşlara atayarak devam edebilirsiniz. Mouse olmadan klavye ile oynanabilen oyunlara göz atabilir, zevkinize uygun oyunu bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Mouse Olmadan Sadece Klavye ile Oynanabilen Oyunlar

Mouse olmadan klavye ile oynanabilecek oyunları aşağıda sizler için listeledik. Mouse olmadan oynanabilecek oyunlar arasında NFS, GTA, Tekken gibi yıllanmış seriler de vardır. Mouse kullanmanıza gerek kalmadan kolaylıkla oyuna devam edebilirsiniz.

NFS Most Wanted Underground

mouse olmadan most wanted undergorund

Sevilen araba yarış oyunlarından Need for Speed mouse olmadan klavye ile oynanabilecek oyunlardan biridir. Mouse kullanmanıza gerek kalmadan klavyedeki tuşlarla arabanızı yönlendirebilir, araba yarışında galip gelmeye çalışabilirsiniz. Oyun yıllardır araba yarışı serisinde en sevilen serilerden biridir. Güncellemelere devam eden oyunda grafikler geliştirilmeye devam eder. Seriye göz atmak için Need for Speed sayfasına göz atabilirsiniz.

Hades

hades

Aksiyon oyunlarından Hades mouse kullanmadan oynanabilecek oyunlardan biridir. Yunan mitolojisi baz alınarak yapılan oyunda Zagreus olarak kendi mücadelemizi veriyor ve yaşadığımız yerden kaçmaya çalışıyoruz. Yeraltı dünyasında yaşayan ana kahraman buradan kaçmanın yollarını arar. Tabii ki bu sırada onu engellemeye çalışanlarda olacaktır.

GTA Vice City

gta vice city

Dünya genelinde milyonlarca kitlesi bulunan GTA serisi mouse olmadan oynanabilecek oyunlardan biridir. Üç boyutlu aksiyon oyunlarından GTA’nın mantığı verilen görevleri yaparak ilerlemeye çalışmaktır. Oyun kendi içerisinde oldukça sürükleyicidir. Kısa yolları kullanarak oyunda hızlı şekilde ilerleyebilirsiniz. Oyunda ayarlar bölümünden tuşları kontrol edebilirsiniz.

Brawlhalla

Brawlhalla

İki boyutlu platform oyunlarından olan Brawlhalla çok oyunculu dövüş oyunudur. Oyunda ister bireysel isterseniz de takım halinde ilerleyebilirsiniz. Yön tuşlarını kullanarak hareket etmek ve saldırı yapmak mümkündür. Farklı karakterlerin hepsi ayrı bir özelliğe sahiptir. Karakterinizi seçtikten sonra klavyeyi kullanarak oyunda ilerlemeye devam edebilirsiniz.

Doom Classic

doom

Doksanlar yılında piyasaya sürülen Doom Classic gelişmiş versiyonlarıyla günümüzde hala kitleye sahiptir. Efsaneleşmiş oyunlar arasında ücretsiz ve düşük boyutlu olması oyunu cazip hale getirir. Tuş takımıyla oynanan oyunda cehennemdeki canavarlara karşı savaşıyor ve hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. İster yeni versiyonlarını isterseniz de eski sürümlerini indirerek oynamaya başlayabilirsiniz.

Undertale

undertale

İki boyutlu platform oyunlarından olan Undertale yer altında uyanan bir insanın hikayesini anlatıyor. Dünya’da insanlar ve canavarlar arasında çıkan savaşta insanlar galip gelmiş ve canavarları yeraltına hapsetmeyi başarmıştır. Ana kahraman ise dikkatsiz davranarak bir şekilde yeraltına düşer ve canavarların yanında uyanır. Canavarlardan kaçarak hayatta kalmaya çalıştığınız oyunda klavye ile kontrol sağlıyorsunuz. W, A, S, D gibi tuşlarla karakterlerinizi oyun içerisinde yönlendirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:
Reboot And Select Proper Boot Device Hatası

Celeste

Celeste

Mouse olmadan oynanabilecek oyunlar arasında Celeste, akıcı hikayesi ve sevimli karakterleriyle sevilen oyunlardandır. Atlama, depar atma ve tırmanma hareketleri için klavyeyi kullanmanız yeterlidir. Karakteri yön tuşları ile ilerletirken karşınıza çıkan platforma göre farklı tuşları kullanabilirsiniz. Platform oyunu olan Celeste dikkat ve atiklik gerektirir. Oyunda hızlı olmanız gerektiği için klavyeyi çok daha dikkatli kullanmanız gerekir.

Mortal Kombat

Mortal Kombat

Dövüş oyunları içerisinde en çok oynanan oyunlardan biri olan Mortal Kombat serisi geliştirmelerle devam ediyor. Farklı güçlerdeki karakterleri seçerek hızlı şekilde hareket ettirmeniz ve bir saniye aksatmadan tuşlara basmanız çok önemlidir. Tek bir saniye bile sizi rakibinize karşı savunmasız bırakabilir. Bu yüzden her saniye hazırlıklı ve tetikte olmalısınız. Oyun sırasında J, L, K, I, Space, O, U, W, S, A, D, P, M gibi tuşları karakteri hareket ettirmek için aktif olarak kullanmalısınız.

Tekken

tekken

Dövüş oyunları kategorisinde yıllardır sevilen oyunlardan olan Tekken güncelleme ve geliştirmelerle devam ediyor. Teknik detayları içeren Tekken oyununun son olarak 7.versiyonu çıkmış durumda. Oyunda 30’dan fazla karakter bulunuyor ve ilerledikçe farklı karakterler açılıyor. Her dövüş oyununda olduğu gibi bu oyunda da hızlı hareket etmek ve sürekli tuşlara basmak çok önemli. Klavye kullanımınızın oyun boyunca hızlı olması çok önemlidir. Oyun sırasında A, D, W, Space, S ve yön tuşlarını aktif olarak kullanarak karakterinizi hareket ettiriyorsunuz.

Ori and The Blind Forest

Ori and The Blind Forest

Fantastik oyunlardan olan Ori and The Blind Forest, adından anlaşılacağı üzere Ori adlı kahramanın çevresinde şekillenen bir oyundur. Oyunun kahramanı Ori ruh ağacının can verdiği bir ormanda yaşıyor. Diğer kahraman Naru onu sevgiyle büyütüyor. Sevgiyle geçen günler ruh ağacının gücünü yetirmesiyle üzüntüye dönüşüyor ve orman tehlikeli bir hal alıyor, işte oyun da burada başlıyor. Ori ormanı eski mutlu günlerine kavuşturmak için tehlikelerle dolu yolculuğa çıkıyor. Yolculuk sırasında tehlike, tuzaklar ve zorlu düşmanlar onu bekliyor. Ori’yi düşmanlardan korumak ve yolculuğunu tamamlamasını sağlamak sizin elinizde. Oldukça çevik ve hareketli olan bu kahramanı oyun boyunca doğru kontrol ettiğinizde görevini tamamlayacak, ormanı eski mutlu günlerine çevirecek.

Oyunda W, S, A, D, E, R, Space, Ctrl, F, E, X, Z gibi birçok tuşun görevi bulunuyor. Bölümlerde ilerledikçe yeni yetenekler kazanan kahramanı farklı tuşlarla yönlendirmeniz gerekiyor. Oyuna başlamadan önce tuşlara hakim olmalı ve yeri geldiğinde doğru tuşa anına basmalısınız.

Göz atmak isteyebilirsiniz; Age of Empires 4 Sistem Gereksinimleri Nedir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu