Uygulamalar

Uygulama Kilidi Programları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?

Başlıklar

Akıllı mobil cihazlar son derece kişisel aygıtlardır. Mesajlaşmalarımızda ve sosyal medya uygulamalarında birçok kişisel bilgi ve iletilerimiz bulunur. Bir de çok sayıda hassas verinin tutulduğu bankacılık uygulamaları vardır. Ayrıca telefonumuzun galeri uygulamasında saklanan bir ton resim ve videoyu tıklarız.

Bu çerçevede iOS cihazların aksine, Android aygıtlar, şifre, PIN, parmak izi taraması ve başka sahici özel yöntemler yoluyla cihazınızdaki uygulamaları kilitlemenize imkan tanıyan birçok güzel uygulama kullanmaya elverişlidir. Bu uygulama kilidi programları da özel hayatımıza son derece yardımcı olur.

Bu amaçla birçok Android kullanıcısı Google Play Store’da uygulama kilitleme yazılımları araştırır. Eğer sizin bu tür uygulamalara ilginiz var ise, bu konuda sizler için yaptığımız derlemeye göz atmanızı tavsiye ederiz. Işte Android cihazlar için uygulama kilitleme özellikli en iyi aplikasyonları sıraladık.

En İyi Uygulama Kilidi Programları

En iyi uygulama kilidi programlarını kullanarak siz de uygulamalarınıza şifre koyabilir, bilgilerinizi güvende tutabilirsiniz. Yazımızda kullanabileceğiniz en iyileri sizler için derledik. Sırasıyla programlara göz atalım.

AppLock Uygulama Kilidi Programı

uygulama kilidi
uygulama kilidi

AppLock 100 milyondan fazla indirilme sayısıyla Play Store’daki en popüler uygulama kilitleme imkanı sunan aplikasyondur. AppLock sayesinde, WiFi, Bluetooth ve mobil veri gibi Android fonksiyonlarının yanısıra uygulamaları da kilitlemeniz mümkün. Gelen aramaları ve hemen hemen tüm Android unsurunu AppLock ile kilit altına alabilirsiniz. Bu program ev, iş ve başka konseptler için kilit profilleri oluşturmanıza da müsait. Uygulama kilidinin belirli bir saat veya konumda devreye girmesini sağlayan seçenekler de sunuyor. AppLock Android’in bilinen uyarılarından biri olan “Uygulama durduruldu” gibi bir mesaj uyarısı vermek suretiyle kilidinize bir maske eklemenize de imkan tanıyor.

AppLock ayrıca uygulama gizleme, uygulama kaldırmayı engelleme ve yeniden kilitlemeyi erteleme ayarları gibi alternatifler de sunmakta. AppLock enerji tasarrufu moduna da sahip olduğu cihetle, AppLock’u kullanırken bataryanızın hemen tükenivermesinden endişe etmenize de gerek yok. Uygulama kilitleme özelliğinin yanısıra, video ve resim deposu ve eklenti desteği de sağlamakta. AppLock gayet zengin özellikler içerdiği gibi kusursuz da çalışır. Applock reklam içermekle birlikte, bu reklamlar nadiren ve kesintiye sebep olmayacak şekilde gösterilir. Uygulama içi satın alma opsiyona sahip olup, AppLock’u indirmek ücretsizdir.           

Privacy Knight AppLock (PKA) Uygulama Kilidi Programı

uygulama kilidi
uygulama kilidi

Alibaba grubunca geliştirilen PKA, pek popüler olmasa da bunu kesinlikle hak eden, reklam içermeyen ve tamamen ücretsiz bir uygulama kilitleme aplikasyonudur. PKA PIN/desen, parmak izi ve yüz izleme yöntemleriyle uygulamalarınızı kilitlemenizi sağlar ve kilidinize çeşitli maskeler verme seçenekleri sunar. PKA ile uygulamaların yanı sıra gelen aramaları da kilitleyebilirsiniz.

Ayrıca uygulama kaldırmayı engelleme, WhatsApp gibi uygulamaların bildirim ön izlemelerini gizleyebilme ve uygulamalara çevirici vb. dış görünüşler vererek gizli bir kapıdan erişme seçeneklerini de sunmakta. Ayrıca telefonunuza izinsiz girmeye çalışırken yanlış şifre girenlerin fotoğrafını da çekme özelliğine de sahiptir. Son olarak PKA foto&resim deposu, güvenlik sorunlarını tespit etme yeteneği ve internet tarayıcı geçmişini silme gibi ek özellikler de içeriyor.

Norton App Lock (NAL) Uygulama Kilidi

uygulama kilidi
uygulama kilidi

Daha önce karşılaştığınız üzere, Norton popüler bir antivirüs yazılımcısıdır. Norton firması Android cihazlar için de gayet güzel bir uygulama kilit aplikasyonu sunmakta. Eğer aradığınız reklamsız ve ücretsiz olup düzgün çalışan bir uygulama kilitleme uygulaması ise, NAL iyi bir seçim olarak görebileceğiniz sade bir uygulamadır. Bu yazılımla, uygulamalarınızı PIN, desen veya parmak iziyle kilit altına alabilirsiniz.

Çok çeşitli seçenekler sunmasa da, cihaz yöneticisine bazı ayrıcalıklar tanımlayarak, uygulama kaldırmaya karşı koruma sağlamakta. Ayrıca kurtarma için e-mail ayarları yapmanıza ve 3 defa yanlış PIN veya desen giren davetsiz misafirlerin fotoğraflarını çekmeye imkan tanıyan sneak peak (hızlı yakalama) özelliğini kullanmanıza imkan tanıyor.      

Hexlock App Lock (HAL) Uygulama Kilidi Programı

uygulama kilidi
uygulama kilidi

HAL sahip olduğu güzel arayüzü ve kullanımı kolay özellikleriyle cazibe kazanan gayet yeni bir uygulama kilitleme aplikasyonudur. Bu uygulama, PIN, parmak izi veya desen yoluyla sizin vekiliniz gibi hareket ederek uygulamalarınızı kilitlemenizi sağlar. İş, ev, parti, aile ve okul gibi birçok profil ön ayarlama seçenekleri sunar. Bu hazır profilleri elbette siz değiştirebilir veya yeni profiller oluşturabilirsiniz.

HAL bağlandığınız WiFi ağını temel alan bir profili otomatik bir şekilde etkinleştirebilmenize imkan tanır. Bundan başka uygulama kilidini açmaya çalışan, sızma girişiminde bulunanların konumlarını ve resimlerini kaydeder. Ayrıca uygulama kaldırma engeli, uygulama kilitlemeyi erteleme ve başkaca seçenekler de sunar. HAL kesintiye sebep olmayan reklamlar içermekle beraber uygulama içi satın alma yoluyla bu reklamları kaldırmanız mümkündür.     

App Locker: Fingerprint & PIN Uygulama Kilidi Programı

uygulama kilidi
uygulama kilidi

Bu uygulama Android cihazlara hitap eden App Locker adlı birçok uygulamadan bir tanesidir. Bu uygulama pek popüler değildir ve bu anlaşılması zor bir durumda değil. Zira bu uygulamanın kullanıcı arayüzü artık modası geçmiş vaziyette. Fakat geçmişine baktığınızda gayet nitelikli işlevlere sahip olduğunu fark edersiniz.

Olağan uygulama kilitleme özelliğinin yanında, her uygulamaya için özel kilit ayarları yapmanıza izin vermekte. Bu sayede bir uygulama için temel kilit yöntemi olarak parmak izini, bir başka uygulama için ise deseni seçebilirsiniz. Bundan başka sahte çökme görüntüsü, uygulama kilitlemeyi erteleme, ve başkaca ek özelliklere de sahip. Ücretsiz sürümü reklam ihtiva etmekle beraber, ürünün tam sürümünü satın alarak reklamlardan kurtulabilirsiniz.

Yukarıdaki uygulama kilidi programları en çok kullanılan programlardır. Sizlere yardımcı olması amacı ile toparladık ve bundan sonraki yazımızda “Akıllı Telefonlarda Uygulama Paylaşma Nasıl Olur” bundan bahsedeceğiz .

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu