En Çok OkunanKişisel Gelişim

10 Yıl Önce Hayatımızda Olmayan 10 Meslek

Başlıklar

Gelişen teknoloji ile birlikte bazı meslekler ortadan kaybolurken öte yandan yeni meslekler de ortaya çıkmaya başladı. Yaptığımız bir araştırma sonucu , bundan 10 yıl önce hiç olmayan ve günümüzde birçok kişinin geçimini sağladığı en çok tercih edilen 10 meslek aşağıda sıralanmıştır.

Youtube İçerik Üreticisi

1kısa 1

Günümüzde video içerik üretmenin karşılığını en iyi alabileceğiniz alanlardan bir tanesi olan Youtube ile birçok kişi geçimini sürdürmektedir. Kendi kanalınızı açarak bir uzmanlık alanında ya da hobileriniz ile ilgili video üretmek sizlere çok ciddi rakamlar kazandırabilir. 1 milyon izlenmenin 1000 doların üzerinde kazandırdığını hesaplarsak kazancınızın ne boyutlara gelebileceğini sizler de hesaplayabilirsiniz.

Bulut Bilişim Uzmanı

2kısa 3

Verilerin tek bir noktada toplanıp her an erişim hizmeti vermesi anlamına gelen bulut sistemleri yepyeni bir iş alanı olmuş hale gelmiştir. Gelecekte firmaların çoğu bulut hizmeti vermek zorunda kalacağından bu alanda kendini geliştirenleri geniş bir iş sahası bekler. Akıllı TV, akıllı evler, akıllı arabalar, operatörler, ortak çalışma sağlayan tüm platformlar, kamu e devlet … şeklinde bulut sistemini kullanan birçok sistem bulunur.

Büyük Veri (Big Data) Analiz Uzmanı

3kısa 2

Bilindiği üzere , artık hayatımızın her alanında veri toplayan cihazlar bulunur. Ev kameraları, hastane bilgileri, kullanım raporları, satış raporları gibi milyonlarca gigabayt veri arasından şirketlere yararlı verileri ortaya çıkarıp rapor haline getirebilecek yeni bir uzmanlık alanı ortaya çıkarmıştır. Bu büyük verilerin düzenlenmesi ve verimli kullanılmasını sağlayan bu meslek ileride çok rağbet göreceğe benziyor.

Sosyal Medya Uzmanlığı

4kısa 1

Hayatımızın neredeyse vazgeçilmez bir alanı olan Sosyal-medya birçok kişinin de mesleği haline gelmiş durumda. Sosyal Medya’da satış, kurumsal kimlik yöneticiliği, fenomenlik ve daha birçok alanda çalışmalar yapan bu kişiler artık yeni bir mesleğin oluştuğuna inanmakta ve buna sosyal medya uzmanlığı adını verir.

Drone Operatörlüğü

5kısa

Günümüzde fotoğrafçılıktan kargo taşımacılığına kadar birçok alanda kullanılan Drone’lar yeni bir meslek haline gelmiştir. Düğün, belgesel, film, haber çekimlerinde vazgeçilemez bir ürün olmuştur. Amerika’da Amazon firması çok yakın bir gelecekte çoğunluk kargoyu yine Drone’larla yapmayı planlar.

İlginizi Çekebilir:
Bir Kızın Sizden Hoşlandığını Nasıl Anlarsınız?

Sürücüsüz Araç Mühendisliği

6kısa

Her ne kadar ülkemizde çalışmaları olmasa da , birçok ülkede üzerine çok fazla çalışmalar yürütülen sürücüsüz araç çalışmaları yepyeni bir meslek ortaya çıkarmıştır. Bu alanda üniversiteler eğitimler vermeye ve bölüm açmaya başlamıştır. Gelecekte kesinlikle hayatımızda önemli bir yere sahip olacak meslek gibi görünüyor.

Uber Driver

7kısa

Uber uygulaması sayesinde neredeyse taksicilik öldü ve Yeni Meslekler alanında yeni bir dal ortaya çıktı diyebiliriz. Henüz ülkemizde yasak olan bu sistem yurt dışında çok ciddi bir sektör haline gelmiş durumda. Herkesin kendi arabası ile özel taksicilik yaptığı bu meslek sayesinden taksicilik tamamen vip hizmet veren ciddi bir meslek haline gelmiştir.

Sürdürülebilirlik Yöneticiliği

8kısa

Sürdürülebilir uygulamaları işletmeler, tarım, toplum, çevre ve kişisel yaşam kategorilerindeki mevcut nesiller ve gelecek kuşaklara fayda sağlayacak bir biçimde yönetmek suretiyle sürdürülebilir uygulamaların uygulanması olarak tanımlamak için yaratılmıştır. Kısaca yeni büyük projelerin ilgili alanlarda çevreyi ve doğayı etkilemeden sürdürülebilmesini sağlar diyebiliriz.

Milenyum Jenerasyonu Uzmanlığı

9kısa

Milenyum diye tabir ettiğimiz yeni neslin uyum soruları üzerine yepyeni bir meslek dalı ortaya çıkmıştır. Ülkemizde Aile koçluğu olarak da tanımlanan bu meslek dalına talebin çok fazla artacağı düşünülür.

Aplikasyon Geliştirici

10kısa

Günlük Yaşamın vazgeçilmezi olan  telefonlarımızı daha etkin ve fonksiyonlu kullanmamızı sağlayan aplikasyonlaru geliştirmek çok ciddi bir sektör haline gelmiştir. Android ve İOS marketlerde bulunan 6 milyondan fazla uygulamanın varlığı bu işin şimdiden milyonlarca kişiye ekmek kapısı olduğunun ispatlar.

Günümüzde gelişen Yeni Meslekler şimdilik bu kadardır ve görüldüğü üzere çoğu teknoloji ile ilgilidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu