Sosyal Medya

Whatsapp Sohbet Yedeği Silme Yöntemi

WhatsApp sohbetlerinizi Google Drive’da yedeklediyseniz ve şimdi silmek istiyorsanız WhatsApp sohbet yedeği silme yöntemini denemelisiniz. WhatsApp’ta gönderdiğimiz mesajlar sadece uygulamayı açtığımızda seçtiğimiz sohbetler bölümünde saklanmaz. WhatsApp’ta yaptığımız tüm sohbetler ve paylaştığımız tüm iletiler ayrı bir klasörde otomatik olarak yedeklenmektedir. WhatsApp her gün sabah 4’te sohbet geçmişinizin yedeklemesini yapar ve bu yedeği cihazınızda WhatsApp adlı bir dosyada saklar. Telefonunuzda bu dosyayı açıp sohbet geçmişinizi görmeniz mümkün değildir. Zira mobil cihazlar bu dosyadaki yedeklenen verileri görüntüleyecek yazılıma sahip değildir.  Whatsapp Sohbet Yedeği Silme detaylarına geçelim.

Whatsapp Sohbet Yedeği Silme İşlemi

WhatsApp uygulamasında sohbet geçmişinizi silmeniz halinde, sohbet geçmişinizi geri yüklemek isterseniz, WhatsApp’ı silmeniz ve tekrar install etmeniz gerekmektedir. Bu kurulum esnasında WhatsApp sohbet geçmişinizi geri yüklemek isteyip istemediğinizi sorar. Geri Yükle butonunu seçmeniz halinde basitçe sildiğiniz mesajlar WhatsApp uygulamanıza yüklenecektir.

Üst paragraftaki kapsamda WhatsApp’ı yeniden kurarken uygulama sohbet geçmişinizi geri yüklemek isteyip istemediğinizi sormadıysa, SD kartınız bozulmuş olabilir, sohbet geçişi dosyası bozulmuş olabilir, yedeklemeniz çok eski olabilir veya yedeklemeleriniz başka bir telefon numarasıyla kurduğunuz WhatsApp kurulumuna ait olabilir. BU durumlarda WhatsApp geçmişinizi bu yöntemle geri yüklemeniz mümkün olmayacaktır.

Whatsapp’ta yaptığınız tüm sohbetleri silseniz de bu sohbetlerin yedeği (back up) aslında telefonunuzdaki bir dosyada muhafaza edilmektedir. Bu mesajlaşma yedeklerini de her ihtimale karşı silmek mi istiyorsunuz? Aşağıda açıkladığımız şekilde bunu yapmak çok basittir.

WhatsApp Sohbet Yedeği Silme İşlemi Adımları

  • Öncelikle mobil telefonunuzdaki “Dosyalarım/File Manager” ikonunu tıklayın.
  • Sırasıyla “Tüm Dosyalar>WhatsApp” klasörlerini seçin.
  • Ekranda alt klasör listelerini göreceksiniz. Bunlardan “Databases” adlı dosyanın yanındaki kutucuğu seçin ve ekranın üst kısmında çıkan “Sil (Çöp Kutusu şekli)” tuşunu tıklayın.
  • WhatApp’ta saklanan tüm mesajlaşma yedekleriniz böylece silinmiş olacak
Whatsapp Sohbet Yedeği Silme
Whatsapp Sohbet Yedeği Silme

Eğer WhatsApp sohbetlerinizi Google Drive’da yedeklemekteyseniz, google drive’daki sohbet yedeklerinizi aşağıdaki şekilde silebilirsiniz:

  • Android telefonunuzda “Google Drive” uygulamasını açın.
  • Ekranın sol üst köşesindeki Menu butonunu tıklayın.
  • “Yedeklemelerim” ibaresini tıklayın.
  • Ekranda çıkan listede WhatsaApp’a ait yedeklemenin karşısındaki yer alan üç nokta sembolünü tıklatın.
  •  “Yedeklemeyi sil”i tıklayın.
Whatsapp Sohbet Yedeği Silme
Whatsapp Sohbet Yedeği Silme

Son olarak iPhone’larda WhatsApp yedeklerini silmek için kullanılabilecek bir uygulama hakkında da bilgi vereceğiz. Uygulamanın adı “İOS WhatsApp Eraaser”. Bu program basitçe silinen dosyaları “overwriting” yaparak %100 güvenli olarak kalıcı bir şekilde siler.  ederek Bu programı nasıl mı kullanacaksınız? Hemen ona geçelim.

  • Öncelikle “iOS WhatsApp Eraser” programı Windows yada MAC bilgisayara yüklenir (indirme linkleri aşağıda paylaşılmıştır).
  • iPhone USB kabloyla bilgisayara bağlanır.
  • Program iPhone’unuzu algılayacaktır. Programda “Erase deleted Files” veya “Erase Private Data”ya tıklanır. “Scan” tıklanarak cihazda depolanan tüm WhatsApp sohbetleri taranır.
  • Tarama sonrası çıkan listeden “WhatsApp” ve “WhatsApp Attachments” seçilir ve son olarak “Erase Now” butonu tıklanarak WhatsApp yedekleri kalıcı olarak silinir.
İlginizi Çekebilir:
instagramda Video Paylaşma, Repost

Whatsapp sohbet yedeği silme işlemini sizlere aktarmaya çalıştık. Bundan sonraki yazımızda Whatsapp emoji ve anlamlarından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu