Mobil Dünya

iPhone 6 Ne Zaman Çıktı? iPhone Modelleri Çıkış Tarihleri

Başlıklar

Her sene yeni telefon modelini tanıtan Apple firmasının en çok tutan telefonlarından iPhone 6 ne zaman çıktı diyorsanız tarihlere birlikte bakalım. Phone6 ve iPhone 6 Plus 19 Eylül 2014 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Bu telefonların Türkiye’de satışına ise 26 Eylül 2014 tarihinde başlanmıştır. Döneminde en çok satılan telefonlardan biri olmayı başarmıştır. Diğer iPhone modellerinin çıkış tarihleriyle yazımıza devam edelim. iPhone 6 ne zaman çıktı sorusundan sonra diğer modellerle devam edelim.

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus Ne Zaman Çıktı?

iPhone 6 ne zaman çıktı sorusu kadar 6S ve iPhone 6S Plus modelleri de merak edilir. Bu modeller 25 Eylül 2015 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Bu telefonların Türkiye’de satışına ise 23 Ekim 2015 tarihinde başlanmıştır. iPhone 6 modelinin geliştirilmiş hali olan 6S ve 6S Plus yine çok rağbet görmüştür. Özellikle büyük boyutuyla Plus modeller çok satmayı başarmıştır.

iPhone 7 ve iPhone 7 plus Ne Zaman Çıktı?

iPhone 7 ve iPhone 7 plus ilk olarak 16 Eylül 2016 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Bu telefonların Türkiye’de satışına ise 14 Ekim 2016 tarihinde başlanmıştır.

iPhone 8 Ne Zaman Çıktı?

iPhone 8 modeli 22 Eylül 2017 tarihinde çıkmıştır. 2 yıl boyunca seri üretime devam edilen modelin üretimi durmuştur. Çıktığı dönemde diğer modeller kadar ses getirememiştir.

iPhone 9 Neden Yok?

Apple her sene yaptığı yeni telefon tanıtımında 9 modelini atlamış, bunun yerine bir farklılık yaparak X ve SE modellerini tanıtmıştır. iPhone 9 ve iPhone 10 yerine iPhone SE ve iPhone X modelleri karşımıza çıkmıştır. SE modeli alışık olduğumuz eski küçük iPhone modelinin yeni yazılımlısı olarak tanıtılmıştır. X modeliyse kamerası ve tasarımıyla yepyeni bir telefondur.

iPhone SE 2020 yılında, iPhone X ise 2017 yılında çıkmıştır. Piyasada yerlerini alması ve tanıtılması zaman almıştır.

iPhone 11 Ne Zaman Çıktı?

10 Eylül 2019 tarihinde ortaya çıkan iPhone 11 modeli günümüzde hala rağbet görmeye devam ediyor. Tasarımı ve yeni yazılımıyla iPhone modelleri arasında ses getirenlerden biri olmayı başarmıştır. iPhone 11 modelinin yanında iPhone 11 Pro da ortaya çıkmıştır.

iPhone 12 Ne Zaman Çıktı?

iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modelleri 13 Ekim 2020 yılında çıkmıştır. iPhone 12 modeli 11 ve 13 arasında geçiş süreci olduğu için gündemde fazla kalmamıştır. iPhone 11 ve iPhone 13 modellerinin yanında sönük kalsa da özellikleri bakımından kullanışlıdır.

iPhone 13 Ne Zaman Çıktı?

iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max telefonları 14 Eylül 2021 tarihinde ortaya çıktı. Çıktığı günden itibaren gündem olan telefonlar Apple markasının en çok satan modellerinden biri oldu.

İlginizi Çekebilir:
Google Hesap Adımı ve Şifremi Unuttum Çözümü

iPhone 14 Ne Zaman Çıktı?

iPhone 6 ne zaman çıktı sorusundan başlayarak 14 modeline kadar geldik. iPhone 14 modeli 7 Eylül 2022 tarihinde çıkmıştır. iPhone 6 ne zaman çıktı sorusuna cevap bulduktan sonra hakkında genel bilgilerle devam edelim.

iPhone Hakkında Genel Bilgiler

iPhone 6 ne zaman çıktı sorusuna cevap verdiğimize göre cihaz hakkında diğer merak edilenlere değinelim. iPhone Apple tarafından tasarlanan ve üretilen multimedya ve internet özelliklerini destekleyen akıllı telefondur. İlk modeli 28 Haziran 2007’de tanıtılmıştır.

iPhone’da kamera, yazılı mesajlaşma ve görsel sesli mesajlar, taşınabilir medya çalar, Safari internet tarayıcısı, e-posta ve WiFi özellikleri bulunur. Kullanıcı ara yüzünde çoklu dokunmatik ekrana uygun olarak fiziksel klavye yerine sanal klavye özelliği vardır. App Store sayesinde 1.3 milyondan fazla uygulamayı destekler. Bu uygulamalar App Store içinde yirmi farklı türe ayrılarak listelenir.

iPhone’nun 2017’ye kadar  piyasaya sürülen 11 farklı modeli bulunur. Bu 11 modelin ilk beş modelinin 3,5″ ekranı varken altıncı telefon olan iPhone 5’te ilk defa ekran boyutu değiştirilerek 4″ yapılmıştır.

iPhone Modelleri Gelişimi

Dokunmatik ekranıyla iPhone, cep telefonu sektörü için devrim niteliğindeydi. iPhone 3G ve 3GS’in temelini iPhone oluşturur. Birinci nesil iPhone’nun kasası alüminyum-plastiktir. iPhone 3G’de ise arka kısım bir bütün halinde piyano siyahına boyanmıştır. 3GS’te gelen video çekme özelliği ve daha yüksek RAM kapasitesi bu telefonu öncüllerinden ayrı kılmıştır.

iPhone 4’te ise tamamen farklı kasa kullanılmıştır. Kasanın ön ve arka yüzü güçlendirilmiş camdan yapılmıştır. Bunun yanı sıra daha yüksek RAM kapasitesi ve ön yüze kamera eklenmiştir. iPhone 4’ten sonraki model olan iPhone 4S, iPhone 4 ile aynı kasaya sahipken tek fark antenlerin yerlerin değiştirilmesidir. iPhone 4S, Apple tarafından özel olarak geliştirilen iSight kamerayla gelmiştir. Aynı zamanda çıktığı dönemde sadece 4S’te kullanılan sesli komut asistanı Siri telefona eklenmiştir.

iPhone 5, 4S hatlarını koruyarak yeni tasarımla gelmiştir. Bu tasarımın en büyük özelliği ekranın, 4S’e göre uzatılması ve kasa materyalinin değiştirilmesidir. iPhone 5’e yeni A6 işlemci gelmiştir ve bellek arttırılmıştır. iPhone 5S’e farklı renk seçenekleri eklenmiş, 64-bitlik Apple A7 işlemci, parmak izi okuyucu ve çift LED flaş kullanılmıştır. iPhone 5s yüksek performansıyla dikkat çekmiştir.

iPhone 6 ne zaman çıktı sorusunun cevabını ve diğer modellerin ne zaman çıktığı ile ilgili detayları paylaşmaya çalıştık. İlgili yazımıza göz atmak isteyebilirsiniz: iPhone’nun Çok Bilinmeyen Özellikleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu