İnternet

Mail Adresi Alma, Yeni Mail Açma

E-mail internet üzerinden metin oluşturarak ve/veya başka dokümanlar göndererek mesajlaşmanın ve haberleşmenin en kolay yollarından biri. E-mail elektronik ortamda gönderilen bir tür posta olarak kabul edilebilir (elektronik posta/e-posta). Metinlerin yanısıra, e-maille grafik, ses dosyası ve diğer dosyalar da gönderilebilir. Mail Adresi Alma bu işlmeleri yapabilmenin ilk aşamasıdır.

[wp_ad_camp_1]

Gerçek hayatta posta gönderirken nasıl ki gönderici olarak sizin ve alıcının birer adresi olması gerekiyorsa, e-mail göndermek için de sizin ve alıcı tarafın birer elektronik posta adresi olması gerekmektedir. E-mail adresi edinmenin en kolay ve pratik yolu tüm dünyada yaygın olan yahoo, hotmail/outlook, gmail ve yandex gibi servis sağlayıcılardan faydalanmaktadır.

 

2.kısda 1

Başlıca Mail Adresi Alma Siteleri

Ücretsiz bir e-posta adresi edinmek için aşağıdaki linlerden birine tıklayarak açılacak sayfada istenen bilgileri ekranın ilgili bölümlerine girmek yeterlidir.

Hotmail/outlook uzantılı bir e-posta adresi edinmek için buraya tıklayın

Yahoo uzantılı bir e-posta adresi edinmek için buraya tıklayın.

Gmail uzantılı bir e-posta adresi edinmek için buraya tıklayın.

Yandex uzantılı bir e-posta adresi edinmek için buraya tıklayın.

Yukarıdaki linkler aracılığıyla e-posta hesabı açarken isim, soy isim, doğum tarihi gibi bilgilerle birlikte cep telefonu numarası ve cinsiyet gibi kişisel bilgiler de talep edilebilmektedir. E-posta hesabı açmanın en önemli noktası kullanıcı adı ve şifresinin belirlenmesidir.

Kullanıcı adı daha önce başka bir kullanıcı tarafından alınmamış olmalı, kolayca hatırlayabileceğimiz bir ibare olmalı ve mümkün olduğunca kendimizi tanıtmaya elverişli bir ibareden oluşmalıdır. Kullanıcı ismi genelde ad ve soyadı içerir. Daha önce başka bir kişi aynı kullanıcı adını almış ise isim ve/veya soy isminizdeki sesli harflerden birini eksilterek kullanıcı adı tanımlamayı deneyebilirsiniz.

E-posta hesabı şifresi ise öncelikle hatırımızda tutabileceğimiz bir harf, rakam ve sembol dizisi olmalıdır. Şifrenin yeterince uzun olması ve harf, rakam ve sembol unsurlarının hepsini içermesi, şifreyi daha güvenli kılar. Basit ve güvenli bir şifre kullanmanız halinde kötü niyetli kişiler şifrenizi kırarak e-posta hesabınıza kolayca nüfuz edebilirler. Bu sebeple güvenli bir şifre seçmek önemsenmeli ve tanımladığımız şifre mümkünse hiç kimseyle paylaşılmamalıdır.      

İlginizi Çekebilir:
Driver Güncelleme Programı

E-posta hesabınıza giriş yapmak istediğinizde kullanıcı adınızı ve şifrenizi ekranın ilgili kısımlarına yazmanız gerekecektir.

 

3.kısa 1

 

E-posta hakkında

e-posta ya da e-mail, internet üzerinden gönderilen dijital mektuba verilen addır. Elektronik posta kavramının akronimidir. Görsel olarak kâğıt bir mektup ile aralarında büyük bir fark yoktur. E-postalara resim, müzik, video gibi her türlü dosya türü eklenebilir ve alıcının bilgisayarına transfer edilebilir. Her gün dünyada milyarlarca e-posta gönderilmektedir. Ucuzluğu ve kolaylığı nedeniyle kâğıt mektuplardan daha yaygın olarak kullanılmaktadır ancak güvenilirliğinin yetersizliği nedeniyle resmi işlerde kullanımı oldukça kısıtlıdır.

E-posta hesapları, bu hizmeti veren çeşitli sitelerden ücretsiz veya belirli bir ücret karşılığında açılabilir. E-posta adresleri; kullanıcı adı, adres işareti, hesabın oluşturulduğu sitenin e-posta sunucusunun adı, nokta (.) ve site uzantısının aralık bırakılmadan yazılması ile oluşur. Örneğin: [email protected]. “@” işareti ise ingilizcedeki “at”, yani “x isimli yerde” demektir. Mesela vikipedi.org’da olan birisi ağ (web) sayfasıyla ve özel ileti programları (Outlook, Thunderbird) ile çeşitli protokollerle (POP3, IMAP vs.) iletiye ulaşılır.

Mail Adresi Alma yazımızın dışında Email Nasıl Yazılır Yazımızı da okuyarak bu konular hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu