Mobil Dünya

Telefon Wifi Görmüyor İse Yapılacaklar

Telefon Wifi Görmüyor mu? Tüm uğraşlarınıza rağmen mobil telefonunuz kablosuz internet ağını tespit edemiyor mu? O zaman size bazı önerilerimiz var. Ancak bu önerileri aşağıdaki sıraya riayet ederek ayrı ayrı denemenizi tavsiye ederiz. Zira sonraki aşamalardaki önerilere geçildikçe telefon üzerinde veri kaybına neden olunması söz konusu olabilecektir.

[wp_ad_camp_1]

Telefon Wifi Görmüyor ise Yapılacaklar

  • Öncelikle mobil telefonunuzu restart yapın, cihazınızın bataryasını çıkarıp 30 saniye kadar sonra tekrar taktıktan sonra açın ve WiFi ağlarını arayarak internete bağlanmayı deneyin. Eğer sorun devam ediyorsa alttaki öneriyi deneyin.
  • Telefonunuzun WiFi fonksiyonunun açık olduğundan ve uçak modunun kapalı olduğundan birkez daha emin olun. Telefonunuz hala WiFi ağlarını algılayamadıysa aşağıdaki öneriyi deneyin.
  • Cihazınızın yazılımını (Android ve diğerleri) en üst sürüme yükseltmeniz gerekip gerekmediğini araştırın. Update işlemi tamamlandıktan sonra, WiFi’yi açarak kablosuz ağlara bağlanmayı tekrar deneyin. Hala kablosuz ağlar algılanamıyorsa aşağıdaki öneriyi deneyin.
  • Cihazınızın hatırlamakta olduğu bu WiFi ağına ait gelişmiş ayarlara girin ve proxy ayaralarına herhangi bir veri girilmediğine emin olun. Bu kısımlarda veri varsa silin.  Bu da işe yaramadıysa bir sonraki öneriyi deneyin.
  • Gelişmiş WiFi ayarlarından gerekli verileri girerek statik IP kullanmayı deneyin. Hala WiFi’ye bağlanamadıysanız sonraki öneriye geçin.
  • Cihazınızın WiFi ayarlarına girerek, cihazınızın kaydettiği kablosuz ağ bağlantılarını unutmasını sağlayın. Bu yöntem de işe yaramadıysa aşağıdaki öneriye geçin.
  • Cihazınızı fabrika ayarlarına döndürün. Ancak bu işleme başvurmadan önce önemsediğiniz bilgi ve dosyaların yedeğini alın. Hala kablosuz ağları algılamadıysa aşağıdaki öneriye geçin.
  • Mobil cihazınızı bulunduğu yerden izole ederek kablosuz ağların bulunduğu başka bir hotspot alanına giderek cihazınızın WiFi ağlarını algılamasını deneyin.
  • Telefonunuz hala WiFi ağlarını algılamıyorsa yetkili servise başvurun.
İlginizi Çekebilir:
Rehber Kurtarma Programı ve Yöntemleri

 

Son olarak, bulunduğunuz ortamda başka bir cihazın kablosuz interneti algılama ve bağlanma sorunu yaşayıp yaşamadığından da emin olun. Belki de ağdan kaynaklanan bir sorun bulunmaktadır.

WiFi Hakkında

Wi-Fi ismi bilinenin aksine “Wireless Fidelity (Kablosuz Bağlantı Alanı)”den türetilmemiştir.

Wi-Fi; kişisel bilgisayar, akıllı telefon, oyun konsolu ve dijital işitsel cihazların kablosuz ağ sahası içerisinde internete bağlanmasını sağlayan bir teknolojidir. Wi-Fi’nin erişim noktaları, bir oda gibi küçük alanlardan, birkaç milkarelik geniş alanlara kadar etki edebilir, buralarda internet erişimini sağlayabilir. Ev ve ofislerdeki özel kullanımının yanında kamuya ait alanlarda da ücretsiz olarak veya diğer ticari şekillerde kullanılmaktadır. Havaalanları, otel ve restoran gibi bazı yerlerde genel olarak bu hizmet ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
Wi-Fi ağlarının menzili kullanılan ortama göre oldukça değişik mesafelere ulaşmaktadır. Bu sinyal kalitesinin çevredeki yapılara bağlı olarak düşmesiyle alakalı bir durumdur. Sinyal seviyesindeki düşüş ile hız kaybı da oluşmaktadır. Teorik olarak 300 mbit olarak ifade edilen hız çevresel faktörlere göre 0 mbit’e kadar düşmekte bu durum da bağlantıda kopmalara neden olmaktadır. Teorik olarak 1.5 km ifade edilen hız kapalı alanlarda ve mevcut engellere bağlı olarak 300 metreye kadar düşmektedir.

Telefon Wifi Görmüyor ise yapılabilecekler hakkında detaylar aktarmaya çalıştık. Bunun dışında wifi gücünüzü de artırmak isterseniz , Wİ-Fİ Modem ile İnternet Hızı Artırma Yazımızı okuyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu