Mobil Dünya

Android Data Recovery Nedir

Android Data Recovery (Wondershare Dr.Fone for Android)” android yazılımlı  smartphone’larda veri kurtarmayı sağlayan, kendi alanında piyasadaki en kaliteli yazılımdır. Bu programla cihazınızın dahili veya harici hafızasındaki metin mesajları, rehberde kayıtlı numaralar, fotoğraflar, arama geçmişi, WhatsApp geçmişi, yazılı sesli ve görsel dokümanların silindikten sonra kurtarılabilmesi mümkün olabilmektedir. Bu veriler hatalı silme, telefonun çökmesi ve diğer sebeplerden kaynaklanmış olabilir. Bu program etkili ve başarılı bir şekilde silinen veri ve dokümanlarınızı geri getirebilmektedir. Ayrıca hemen hemen bütün Android cihazlarla uyumludur. Programın çok başarılı bir şekilde kaybettiğiniz verileri kurtarmanızı sağlayacağından emin olabilrsiniz. Bununla birlikte silindikten sonra üzerine başka veriler yazılması halinde (overwrite) bu dosya ve verileri kurtarmak zor olacaktır. Bu sebeple mobil cihazınızda verileri kaybettikten sonra çok vakit kaybetmeden, kurtarma işlemini gerçekleştirmeniz önerilir.       

Android Data Recovery
Android Data Recovery

Android Data Recovery Nedir

Android Data Recovery cihazınızda kaybettiğiniz verileri otomatik olarak tarar, ardından geri getirilebilecek tüm dosya ve veriler programın arayüzünde listelenir, bu listeden kurtarmak istediğiniz verileri tek tek seçebilirsiniz.

Bu programın hem Windows hem de Mac işletim sistemine uyumlu versiyonları mevcuttur.

Programı kullanmak çok basit:

[wp_ad_camp_1]
  • Önce Android Data Recovery’yi bilgisayarınıza yükleyin.
  • Mobil cihazınız rootlu ve “Geliştirici Seçenekleri” açık olmalıdır.
  • Geliştirici Seçenekleri’ni aömak için sırasıyla Ayarlar>Genel>Telefon Hakkında>Yazılım Bilgileri tıklanmalı ve ”yapım numarası” yazılı satırın üzerine 7 defa tıklanmalıdır.
  • Bu suretle “USB Hata Ayıklama” tuşu görünür hale gelecektir. Bu satır tıklanarak USB Hata Ayıklama Modu aktif hale getirilir.
  • Cep telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın. Program mobil cihazınızı hemen algılayacaktır.
  • Cihazda kurtarma taraması yapılacak veri ve dosya türleri ekrandan seçilir. Next tuşuna basarak sonraki aşamaya geçilir.
  • “Scan for deleted files” seçeneği tıklanır. Yine Next tuşuyla sonraki aşamaya geçilir.
  • Program telefonunuzda root yetkisi isteyecektir. Bu yetki talebine izin verilir.
  • Programdaki komutların takip ederek, kaybettiğiniz verilerin kurtarılmasına yönelik taramayı başlatın. Bu tarama aşaması kaydadeğer bir süre devam edecektir.
  • Programın tam sürümünde kurtarılması mümkün olan veriler seçilir ve “Recover” tuşuna basılır. Kurtarılacak verilerin bilgisayarda hangi dosya veya konuma kaydedileceği seçilir ve Recover tuşuyla devam edilir.
  • Kurtarılması mümkün olan verileri cihazınıza tekrar yüklemiş olacaksınız.
İlginizi Çekebilir:
Uygulama Paylaşma Yöntemleri ve Uygulama Paylaş Programı

 

DİKKAT! Bu kurtarma işlemleri sonucunda elde edilecek veriler çok kapsamlı olup sizi şaşırtacak veya utandıracak bazı dokümanların da tarama sonunca tespit edilmesi ihtimal dahilindedir. Bu sebeple, gerekli görüyorsanız söz konusu kurtarma işlemlerini yalnız başınıza gerçekleştirmeniz tavsiye edilir.

Tüm bu işlemleri tüm dosya tipleri için yapabilmeniz programın tam sürümünü almanıza bağlı. Free trial versiyonu sadece kurtarılabilecek verilerin listesini görmenizi, bu verilerin ön izlemesini yapmanızı ve çok sınırlı (basit, komplike olmayan) veriyi kurtarabilmenizi sağlayabilmekte. Orijinal tam sürümün KDV dahil fiyatı ise yaklaşık 60 ABD Doları veya 55 Avro tutarında.

Aynı ürün geliştiricisinin, iPhone cihazlar için aynı fonksiyonlara sahip “iPhone Data Recovery” adlı bir başka ürünü olduğu aklınızda bulunsun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu